srssssersssdgimvssmicdsd

Projektni teden v Bohinju

Sreda, 27. 9. 2017
V ranih urah mrzle septembrske srede smo se dijaki Strojne šole, Šole za storitvene dejavnosti in Šole za rudarstvo in varstvo okolja zbrali pred glavnim avtobusnim postajališčem. Približno ob 8.10 smo naložili kovčke in torbe na avtobus in se odpravili proti Bohinju. Pot je bila zelo zabavna. Nekje na polovici poti smo se ustavili na počivališču Marche, kjer smo se lahko okrepčali in pripravili za nadaljnjo pot. V Bohinj smo prispeli okoli 13. ure. Ko smo vzeli svoje stvari iz avtobusa, smo odšli do recepcije, kjer smo dobili ključe sob. Kmalu za tem smo začeli z team buildingom. Naše prvo delo je bilo, da se postavimo na vrvico in se ne da bi stopili na tla razvrstimo po rojstnih mesecih. Sprva smo imeli malo težav, vendar nam je vseeno uspelo. Napočil je čas kosila. Po kosilu smo imeli malo prostega časa. Ob 14.30 smo začeli z terenskim delom ob Bohinjskem jezeru in okolici. Do večerje smo imeli prosti čas, po njej pa nas je čakalo delo v skupinah, in sicer predstavitve skupin. Napočil je čas druženja, ki smo ga nekateri zelo dobro izkoristili za spoznavanje med sabo. Po končanem druženju smo pomagali pospraviti nered v sobi in se odpravili spat.

Četrtek, 28. 9. 2017
Dan smo začeli z zajtrkom, ki smo ga seveda skoraj zamudili.
Po končanem zajtrku smo se odpravili v sobe, kjer smo si pripravili stvari za športne aktivnosti. Razdelili smo se v skupine in vsaka skupina je odšla na svojo aktivnost. Naša skupina je začela s plezanjem po bližnji skali. Ko smo prispeli do skale, po kateri smo kasneje tudi plezali, nam je lokalna vodička razložila pravila in kako se na varen način spustimo nazaj na tla. Plezanje je bilo zelo zanimivo in zabavno.
Sledil je zip line in prehod čez kanjon preko vrvnega mostu. Imeli smo čudovit razgled na reko in jezero. Napočil je čas kosila, zato smo se odpravili nazaj proti »domu«. Pred kosilom smo imeli še kratko razredno predstavitev. Po kosilu smo se spet zbrali pred »domom« in odšli vsak na svojo aktivnost. Sledila je vožnja s kolesom. Vsak si je izbral svoje kolo in že smo se peljali. Ob vožnji smo imeli čas opazovati okolico. Vse je potekalo gladko in brez težav, dokler ni sošolcu spodneslo zadnjega kolesa, padel je čez krmilo na asfalt. Takoj smo se ustavili in odhiteli pogledat, če je z njim vse v redu. Bil je kar precej poškodovan, zato je moral k zdravniku.
Za tem smo pot nadaljevali nazaj do izhodišča, kjer smo parkirali kolesa in pospravili čelade. Nadeli smo si rešilne jopiče in odšli na vožnjo s kanuji, ki je bila zelo razburljiva. Po končani vožnji smo bili vsi čisto mokri in premraženi. Pospravili smo vesla in zložili rešilne jopiče in odšli v dom, kjer smo se stuširali in preoblekli. Ker smo bili ena izmed prvih skupin, ki je končala z aktivnostmi, smo imeli kar dosti prostega časa.
Napočil je čas team buildinga. Vsaka skupina je morala pripraviti smešno točko. Naš razred je pripravil Nodija in seveda smo zmagali. Za nagrado smo dobili napolitanke. Po zabavni dramatizaciji je sledil prosti čas, ki smo ga izkoristili na enak način kot dan prej. Ker smo bili vsi zelo utrujeni od športnih aktivnostih, smo se odpravili k nočnemu počitku.

Petek, 29. 9. 2017

Dan smo spet začeli z zajtrkom. Ko smo se okrepčali, smo morali spakirati in pospraviti sobo.
Spakirane torbe smo odnesli iz sobe in ključe oddali na recepciji. Sledil je »krajši« pohod do korit Mostnice. Na poti smo se večkrat ustavili, da smo si lahko ogledali kristalno čisto vodo. Ker smo bili zelo urni, smo se do »doma« vrnili prej kot pričakovano, zato smo imeli čas, da smo odšli do bližnje trgovine. Ko smo zaključili s kosilom, smo se poslovili od gostiteljev ter drugih dijakov in dijakinj, naložili kovčke in torbe na avtobus od začeli pot nazaj proti Velenju. V najboljši družbi smo preživeli nepozabne dni v Bohinju.

Jan Virbnik, 1. S

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Strojna šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660